Top
Anticlimax - Blog Internet Sportclubs
fade
4325
post-template-default,single,single-post,postid-4325,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Anticlimax

terugblik week 13

Anticlimax

In de laatste speelronde voor de winterstop speelde Ajax en PSV tegen elkaar. Een uitgelezen kans voor beide ploegen om dichterbij koploper Feyenoord te kruipen, maar door het gelijkspel loopt Feyenoord nog verder uit. De handbaldames mochten de verloren WK-finale overdoen op het EK-handbal in Zweden. Het vurige en snelle spel leverde een spannende finale op, waarin Noorwegen uiteindelijke net iets beter was.

 

Voetbal

 

Ajax-PSV

 

In de laatste topper van dit kalenderjaar namen Ajax en PSV het in de Arena tegen elkaar op. De ploegen gingen beide vol voor de overwinning, wat veel actie en kansen voor beide ploegen opleverde. PSV was gevaarlijk via Gaston Pereiro en spits Luuk de Jong. Ook Ajax verscheen in de eerste helft geregeld voor het doel van PSV, maar beide keepers hielden de ploegen in balans. Bij PSV keerde Andres Guardado terug in de basis. Hij zorgde dat trainer Peter Bosz na al 20 minuten twee spelers moest wisselen. Kasper Dolberg blesseerde zijn bovenbeen in een duel met de Mexicaan en na een veel te harde beuk op El Ghazi moest de vleugelspeler van Ajax het veld per brancard verlaten. Invaller Cassierra kreeg daarop twee grote kansen om Ajax op voorsprong te zetten, maar kreeg de bal niet achter Jeroen Zoet. De PSV-keeper wist ook de inzetten van Lasse Schöne en Amin Younes te keren, waardoor de stand bij rust op 0-0 stond.

 

Direct na rust kwam Ajax op voorsprong via aanvoerder Davy Klaassen. Cassierra stapte slim over de pass van Younes heen, waardoor Klaassen alle ruimte had om de bal keihard in de kruising te schieten. In het laatste half uur van de wedstrijd kwam de uitstekend spelende Cassierra twee keer voor het doel PSV. Eén inzet wist Jeroen Zoet te keren, maar bij de andere moest hij vissen. Het doelpunt werd uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel. Na 58 minuten maakte Siem de Jong zijn rentree in de Arena, maar dit keer kwam hij het veld op in het shirt van PSV. Tien minuten voor tijd nam hij de bal aan uit de lucht en passeerde hij Ajax-keeper Onana. Hierdoor eindigde de laatste topper van het kalenderjaar in een 1-1 gelijkspel.

 

Feyenoord

Grote winnaar van dit weekend was Feyenoord. Door het gelijkspel van Ajax en PSV loopt de winterkampioen verder uit: het verschil met Ajax en PSV bedraagt nu 5 en 8 punten. Zaterdag speelde Feyenoord tegen Vitesse, de nummer acht uit de competitie. Feyenoord heeft de afgelopen twee wedstrijden het doelsaldo flink opgekrikt en was ook tegen Vitesse de betere ploeg. Hoewel Vitesse gretig en fel speelde, ging Feyenoord beter met haar kansen om. Eljero Elia scoorde na slap verdedigend werk van Kevin Leerdam de 1-0. Vitesse liet zich door deze tegengoal niet uit het veld slaan en kwam na 24 minuten op gelijke hoogte. Scheidsrechter Dennis Higler stopte per ongeluk een pass van Miquel Nelom, waardoor Vitesse via Adnana Tighadouini de 1-1 binnenschoot. Steven Berghuis zette de ploeg uit Rotterdam voor rust met een kopbal weer op voorsprong. In de tweede helft kreeg Feyenoord een tal van kansen via Dirk Kuyt, Eric Botteghin en Steven Berghuis. Uiteindelijk scoorde Berghuis de derde treffer voor de Rotterdammers. Hierdoor sluit Feyenoord een sterk eerste seizoenshelft af met een verdiende overwinning.

 

Handbal

De Nederlandse handbaldames mochten het EK afsluiten in de finale tegen Noorwegen. De ploeg van coach Thomson ging voor niets anders dan goud, en dat zag je terug in het spel. In de eerste helft leek Nederland eindelijk een antwoord te hebben op de sterke Noorse ploeg, waarvan in de WK-finale en troostfinale op de Olympische Spelen in Rio kansloos werden verloren. In het eerste kwartier van de wedstrijd was Nederland de betere ploeg en kwam zelfs op vier punten voorsprong. Maar Noorwegen was niet van plan om de EK-titel weg te geven. Na een korte time-out kwam de Scandinavische ploeg beter in het spel, waardoor de ploegen voor rust met een stand van 15-15 weer in evenwicht stonden.

 

In de tweede helft nam de Noorse ploeg het initiatief en scoorde in vijf minuten zeven doelpunten, waardoor Nederland tegen een achterstand van 21-26 aankeek. Noorwegen staat bekend om haar sterke fase waarin ze iedere wedstrijd naar zich toe weten te trekken. De Oranjedames hadden moeite om deze fase af te stoppen, waardoor Noorwegen verder uitliep. Twee minuten voor tijd kwam Oranje via Estavana Polman terug naar 29-30. Met nog vier seconden op de klok kreeg Oranje de ultieme kans op een verlenging, maar aanvoerster Danick Snelder gooide de vrijeworp op de voet Nycke Groot, die eerder al uitgeroepen was tot van beste speelster van het toernooi, waardoor Nederland genoegen moet nemen met een zilveren plak.

 

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.