Top
Dit was het sportweekend - Blog Internet Sportclubs
fade
4188
post-template-default,single,single-post,postid-4188,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Dit was het sportweekend

terugblik week 14

Dit was het sportweekend

Op maandag houden we het weekendgevoel graag nog even voor je vast, daarom blikken we terug op de belangrijkste sportwedstrijden van dit weekend. We praten je bij over het voetbal, de wisselingen op het podium bij de Formule 1, de krakers op de hockeyvelden en de opening van het schaatsseizoen.

 

Eredivisie voetbal

Aan de stand in de Eredivisie is bovenaan weinig veranderd. Dankzij het gelijkspel van Feyenoord en sc Heerenveen is PSV weer naar de derde plek geklommen. Feyenoord leverde punten in, maar behoudt zijn eerste plek. Ajax wist wel te winnen en loopt nu twee punten in.

 

PSV heeft zich na de ferme tik van Sparta in het Bekertoernooi weer weten te herpakken tegen Vitesse. Al vroeg in de wedstrijd zette Pereiro de ploeg uit Eindhoven op een 0-1 voorsprong. Trainer Cocu zag zijn ploeg daardoor meer zelfvertrouwen krijgen en kansen creëren. Ook Vitesse kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel van PSV, waar door een blessure van Jeroen Zoet tweede doelman Remko Pasveer onder de lat stond. Hij wist zijn doel schoon te houden. Pas in de diep in de blessure tijd sleepte PSV de overwinning definitief binnen door wederom een goal van Pereiro.

 

Formule 1

De beker voor de derde plek in de GP van Mexico veranderde in een wisselbeker. Tijdens de race eindigde Max Verstappen als derde, maar moest door een tijdstraf de derde plek afstaan aan Ferrari coureur Sebastian Vettel, die hem vervolgens ook door een tijdstraf moest afstaan aan Daniel Ricciardo van Red Bull.

 

Hamilton won voor de achtste keer dit seizoen. In de eerste bocht schoot hij even over het gras, maar reed daarna zonder problemen als eerste over de finish. Max Verstappen reed een geweldige race, hij maakte tot diep in de race jacht op de tweede plek. Ondanks een verwoede inhaalpoging van de Nederlander behield klassementsleider Nico Rosberg zijn tweede plek. Hierdoor kwamen Vettel en Ricciardo steeds dichterbij, waarna Max de fout inging. Met nog enkele ronden te gaan verremde hij zich in bocht één en schoot rechtdoor, maar behield zijn positie. Hierop besloot de wedstrijdleiding de 19-jarige coureur een tijdstraf van vijf seconden te geven en zakte hij terug naar de vijfde plek.

 

Hoofdklasse hockey

De mannen van Bloemendaal hebben dit seizoen nog geen punten gemorst en voeren de lijst in de Hoofdklasse aan. Dit weekend stond de topper tegen de nummer twee, Amsterdam, op het programma. De bezoekers uit de hoofdstad kwamen op voorsprong via Justin Reid-Ross, maar dankzij routinier Tim Jenniskens en jonkie Yannick van der Drift sleepte Bloemendaal de overwinning alsnog binnen.

 

De dames oppermachtige Den Bosch reden zondag naar Amsterdam om daar hun eerste plek te verdedigen. Het duel was spannend met evenveel kansen aan beide kanten, maar na 70 minuten spelen stond het scorebord op 0-0 en werden de punten verdeeld. Hierdoor keerde Den Bosch weer gewoon als lijstaanvoerder terug naar Brabant.

 

Schaatsen

Het schaatsseizoen werd geopend met de KNSB Cup in Groningen. Hier werden ook de tickets voor de wereldbeker wedstrijden uitgedeeld. Bij de mannen bleek Sven Kramer wederom oppermachtig. De Fries zegevierde op de 1500, 5000 en op de 10.000 meter, maar ziet zelf nog ruimte voor verbetering: ‘Ik ben in goede vorm, maar hoop nog beter te worden.’

 

Schaatskoningin Irene Wüst werd op de 1500 en 1000 meter afgetroefd door dubbelaar Jorien ter Mors. De laatst genoemde geeft haar wereldbeker tickets echter weg, omdat zij zich naast het langebaanschaatsen ook op het shorttrack wilt richten. Hierdoor kan Bo van der Werff alsnog deelnemen aan de wereldbeker wedstrijden.

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.