Top
De titelstrijd blijft spannend en Max is de held van China - Blog Internet Sportclubs
fade
4571
post-template-default,single,single-post,postid-4571,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

De titelstrijd blijft spannend en Max is de held van China

terugblik week 14

De titelstrijd blijft spannend en Max is de held van China

De ontknoping van de Eredivisie komt dichterbij en Feyenoord voelt de druk steeds verder oplopen. De titelstrijd is ongekend spannend en het puntenverschil is minimaal. Zowel Ajax als Feyenoord kunnen zich geen misstap meer veroorloven. Ondertussen laat Max Verstappen op het circuit van China zijn ongekende racetalent weer zien. We blikken terug op het sportweekend.

 

Feyenoord – Go Ahead Eagles

Feyenoord zette woensdagavond een monsterscore op het bord. Tegen Go Ahead Eagles werd met 8-0 gewonnen. Ondanks dat er veel belangrijke spelers in de selectie ontbraken, kon Go Ahead Eagles niet opboksen tegen het sterk spelende Feyenoord. Rick Karsdorp en Nicolai Jørgensen waren nog niet fit genoeg om te spelen. Tonny Vilhena was ook voor dit duel geschorst en moest toekijken vanaf de tribune. Daar zag hij zijn ploeggenoten in de eerste helft al een flinke voorsprong nemen op Go Ahead Eagles. Jens Toornstra (2x), Eljero Elia, Dirk Kuijt en Jan-Arie van der Heijden zetten voor rust een 5-0 voorsprong op het bord. Na de rust maakten Eric Botteghin, Michiel Kramer en Jens Toornstra het karwei af. Met deze uitslag verstevigt Feyenoord het doelsaldo, dat nog wel eens heel belangrijk kan zijn in de titelstrijd.

 

PEC Zwolle – Feyenoord

Zo goed als Feyenoord tegen Go Ahead Eagles speelde, zo slap was het tegen PEC Zwolle. Woensdagavond stond Feyenoord na een kwartier spelen met 2-0 voor. Nu waren de rollen omgedraaid. Door goals van Queensy Menig en Bram van Polen was het PEC Zwolle dat op een 2-0 voorsprong kwam. Aanvankelijk zou topscorer Nicolai Jørgensen weer starten in de basis, maar de spits haakte vlak voor de aftrap geblesseerd af en werd vervangen door Dirk Kuijt. Na drie minuten keken de Rotterdammers al tegen een achterstand aan. Queensy Menig werd weggestuurd door Youness Mokhtar, omzeilde keeper Brad Jones en schoot de bal in het doel. Tien minuten later lag de bal weer in het doel van de bezoekers. Bram van Polen kwam vrij en schoot de bal in de verre hoek. Feyenoord wist dat met deze uitslag Ajax op gelijke hoogte zou komen. Dat leek de ploeg wakker te schudden, want in de zesentwintigste minuut schoot Steven Berghuis raak na een mooie individuele actie.

 

Na rust trok Berghuis de stand weer gelijk. Door wederom naar binnen te trekken vond hij het gat waar hij kon uithalen en de bal in korte hoek binnenschoot. De achterstand was weggepoetst, maar Feyenoord wist dat het moest winnen om Ajax op afstand te houden. De Rotterdammers doken steeds vaker gevaarlijk op voor het doel van PEC Zwolle, maar meer dan een gelijkspel zat er na negentig minuten spelen niet in. Feyenoord heeft hierdoor nog maar één punt voorsprong op Ajax en ziet ook het gat met PSV steeds verder slinken. Met nog vier wedstrijden te gaan kan de ploeg zich geen fouten meer permitteren.

 

Ajax – AZ

Woensdagavond kreeg Ajax bezoek uit Alkmaar. AZ speelde eerder dit seizoen nog gelijk tegen Ajax, maar werd in deze wedstrijd met 4-1 aan de kant gezet. Ajax was de betere ploeg van de eerste helft en kwam na een kwartier spelen verdiend op voorsprong via Bertrand Traoré. In de tweede helft kwam AZ langszij door een goal van Wout Weghorst. Heel even was Ajax daardoor ontregeld, maar herpakte zich snel weer. Davinson Sánchez zette de ploeg met een prachtige omhaal weer op voorsprong. Lasse Schöne bouwde de voorsprong vervolgens uit met een benutte penalty en Amin Younes maakte vlak voor het einde het vierde doelpunt van de avond voor Ajax. Hiermee zette Ajax AZ pas laat in de wedstrijd aan de kant, maar was de overwinning wel verdiend.

 

N.E.C. – Ajax

Ook tegen degradatiekandidaat N.E.C. heeft Ajax gedaan wat het moest doen: winnen. Al snel kwamen de Amsterdammers op voorsprong door een eigen doelpunt van Wojciech Golla. Traoré speelde zichzelf vrij en gaf de bal aan David Neres. De voorzet van de Braziliaan belandde vervolgens op ongelukkige wijze door Golla in doel. Vijf minuten later kwam er alsnog een goals op naam van Neres te staan. Nadat Younes Janio Bikkel had omspeeld kwam de bal bij de vrijstaande Braziliaan terecht die niet verzaakte en de 0-2 binnenschoot. Ajax bleef zoeken naar nieuwe kansen en hield veel druk op de Nijmegenaren. Traoré kreeg de afgelopen weken veel kritiek, omdat hij kans na kans liet liggen. In de wedstrijd N.E.C. maakte hij hier korte metten mee. Een zorgvuldige en snel opgebouwde aanval van Ajax eindigde dankzij de Chelsea-huurling in het doel van Joris Delle.

 

Na rust vloog Ajax weer als een speer uit de startblokken. Davy Klaassen legde de bal in het doel, waardoor de overwinning al definitief leek. De arbitrage keurde het doelpunt echter af, omdat de bal over de achterlijn was geweest. N.E.C. kreeg daarna even een opleving wat resulteerde in de goal. Ferdi Kadioglu werkte de bal in het doel met een lob van afstand. Ajax was meteen weer wakker en nam het initiatief weer terug. Traoré haalde de buit definitief binnen door na een actie van Younes de bal in het doel te leggen. Hakim Ziyech was in de laatste wedstrijden één van de beste spelers van het veld en zorgde met zijn acties dat ploeggenoten konden scoren. Het was daarom meer dan terecht dat de middenvelder in deze wedstrijd een doelpunt mee kon pikken. Davy Klaassen speelde de bal door het midden naar Ziyech. Hij omspeelde een aantal verdedigers, hield het overzicht en schoot de 1-5 binnen. Dankzij deze overwinning en het gelijkspel van Feyenoord staat Ajax nog maar één punt achter op de koploper. Ook zijn de Amsterdammers weer uitgelopen op PSV en is het gat met de nummer drie nu vier punten.

 

FC Twente – PSV

PSV was eerder al afgehaakt in de strijd om de titel, maar had nadat Feyenoord punten tegen Sparta en Ajax had laten liggen weer een sprankje hoop. In Enschede heeft FC Twente al deze hoop weer doen verdwijnen. Na zeven minuten spelen kwamen de Tukkers via Enes Ünal op voorsprong. De huurling van Manchester City kwam los van Hector Moreno en schoot de bal in de lange hoek. Tien minuten later trok Jürgen Locadia de stand weer gelijk. Na rust was PSV scherper en kwam al snel door een kopbal van Moreno op voorsprong. Even werd het onrustig in het stadion doordat de politie een onderzoek deed naar illegale drugshandel. De wedstrijd ging ondertussen gewoon door. PSV leek met drie punten weer terug te keren naar Eindhoven, maar door een foutje van Andrés Guardado zette Bresant Celina FC Twente weer op gelijke hoogte. Hierdoor is de titel voor PSV definitief uit zicht en wordt ook het gat met Ajax weer groter.

 

PSV – Willem II

In de thuiswedstrijd tegen Willem II heeft PSV zich weer herpakt door met 5-0 van de Tilburgers te winnen. In de eerste fase van de wedstrijd kon Willem II goed meekomen en creëerde het een aantal kansen. De Tilburgers kwamen eigenlijk op voorsprong te staan, maar de arbitrage had niet gezien dat de bal via onderkant lat over de lijn was geweest. De frustratie van Willem II kon niet omgezet worden in prestatie. Zo kwam PSV vlak voor rust op voorsprong door een kopbal van Nicolas Isimat-Mirin.

 

In de tweede helft was PSV de betere ploeg, maar op enkele schoten van afstand na creëerde het niet veel kansen. Marco van Ginkel verdubbelde de score in de zesenvijftigste minuut bij een corner met een kopbal. Daarna zakte Willem II in en kon het geen weerstand meer bieden tegen het hongerige PSV. Gaston Pereiro, Guardado en opnieuw Van Ginkel bouwde de score uiteindelijk uit naar een 5-0 voorsprong die niet meer in gevaar kwam. Een belangrijke overwinning voor de Eindhovenaren, die over twee weken Ajax op bezoek krijgen.

 

Grand Prix van China

Door een haperende motor in de kwalificatie moest Max Verstappen vanaf de zestiende startrij beginnen. Succes in China leek zo goed als uitgesloten voor de Nederlander. Verstappen had eerder al laten weten dat hij de komende races weinig van zijn auto verwacht en het podium vooral verdeeld zou zijn onder Mercedes en Ferrari.

 

Toen de lichten boven het circuit op groen sprongen schoof Verstappen meteen naar voren, waardoor hij na de eerste ronde al negen pekken had gewonnen. Tijdens de race was het droog, maar voorafgaand aan de race spoelde er een flinke regenbui over het asfalt. Een aantal coureurs verslikte zich in de natte stukken en crashte. Antonio Giovinazzi kwam op het rechte stuk tegen de muur en de safety car moest worden ingezet. Door de ravage moesten de coureurs het rechte stuk ontwijken door via de pitstraat te rijden. Veel coureurs maakte dankbaar gebruik van deze ‘gratis’ pitstop. Hierdoor lag Verstappen ineens op P3 met voor zich Red Bull-teamgenoot Daniël Ricciardo op P2. In bocht zes haalde het 19-jarige racetalent Ricciardo in. Verstappen voelde ondertussen dat de balans van zijn auto slechter werd. Hierdoor sleet de linke voorband snel en verremde hij zich toen Vettel een aanval inzette. Dankzij een snelle pitstop behield Verstappen de derde plek en racete hij zich uiteindelijk naar het podium. Lewis Hamilton kroonde zich voor de vijfde keer in China tot winnaar en Vettel eindigde derde.

 

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.