Top
Nipte overwinningen houden de titelstrijd spannend - Blog Internet Sportclubs
fade
4401
post-template-default,single,single-post,postid-4401,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Nipte overwinningen houden de titelstrijd spannend

Terugblik week 11

Nipte overwinningen houden de titelstrijd spannend

Met een nipte overwinning pakte de hele top 3 ook dit weekend weer 3 punten. PSV deed dat dankzij een Houdini-act op sc Heerenveen. Ajax won voor het eerst in 8 jaar in Utrecht en Feyenoord had zichtbaar moeite met Willem II. De strijd om de titel blijft daardoor spannend. In Twente werd de Derby van het Oosten gespeeld. In deze ontmoeting werd niet alleen gestreden om de 3 punten, maar de winnende ploeg mag zich de rest van het seizoen de beste ploeg van Twente noemen.

 

Feyenoord – Willem II

Feyenoord boekte met een krappe 1-0 overwinning haar zesde zege op rij. De Rotterdammers hadden het in eigen huis lastig en kwamen moeilijk tot scoren. De ploeg speelde slordig en rommelig, maar Willem II wist hier niet van te profiteren en een gelijkmakingstreffer te scoren. Eljero Elia was de gevaarlijkste speler op het veld. Hij creëerde veel kansen, maar alleen Jens Toornstra kon hieruit in de 32e minuut scoren. Elia kwam op vanaf links en gaf een hoge voorzet die Toornstra in het doel kopte. Daarna kwam de ploeg niet meer tot scoren. Hoewel Feyenoord moeite had om het doel te vinden, was het wel de bovenliggende ploeg gedurende de wedstrijd. Willem II was slechts twee keer echt gevaarlijk, waardoor de stand na 90 minuten op 1-0 bleef. Feyenoord behoudt daardoor haar voorsprong van 5 punten op Ajax.

 

FC Utrecht – Ajax

Peter Bosz liet zijn ploeg iets doen wat het in de 8 jaar daarvoor nog niet had gedaan: winnen in Utrecht. Vooraf aan de wedstrijd wist Ajax dat het moest winnen om het gat met Feyenoord weer naar 5 punten te brengen. Met die gedachte begon Ajax sterk aan de wedstrijd. Het bouwde vanuit Lasse Schöne en Anwar el Ghazi mooie aanvallen op. De laatste genoemde had in de eerste helft een grote kans voor de openingstreffer, maar schoot de bal net over. De ploeg uit Amsterdam domineerde in het eerste kwartier, maar na een half uur spelen werd FC Utrecht voor het eerst gevaarlijk. Uitgerekend Ajax-huurling Richairo Zivkovic zag zijn inzet op de lat belanden. Daarna hadden beide ploegen genoeg kansen op een voorsprong, maar wisten deze niet te verzilveren. De echte kans voor Ajax om op 1-0 voorsprong te komen, kwam na rust. Na een handsbal van Barazite mocht Lasse Schöne aanleggen vanaf 11 meter. Deze wist de Deen echter niet binnen te schieten. Lang leek het er op dat het duel zou eindigen in een doelpuntloos gelijkspel, tot in de 83e minuut  Lasse Schöne alsnog de bal in het doel van David Jensen schoot. FC Utrecht werkte de bal slecht weg na een inzet van Ajax in het strafschop gebied. Hierdoor belandde de bal bij Schöne die de bal in de kruising schoot en daarmee een belangrijke overwinning voor Ajax binnensleepte.

 

PSV – sc Heerenveen

PSV heeft zich door een wonder zondag langs sc Heerenveen geknokt. Heerenveen opende de wedstrijd net iets scherper dan PSV en kwam na 5 minuten spelen al op voorsprong via Raza Ghoochannejhad. Lange tijd had PSV moeite om deze klap boven te komen, maar bleef wel kansen creëren. De gelijkmaker lag in handen van Gáston Pereiro die de bal achter doelman Erwin Mulder kopte. Het hele stadion rekende al op een goal, maar Doke Schmidt haalde de bal op wonderbaarlijke wijze van de doellijn. Niet veel later was het toch raak en werd de achterstand weggewerkt door Davy Pröpper die de voorzet van Héctor Moreno binnenkopte. Gáston Pereiro zorgde er 8 minuten later voor dat PSV op een 2-1 voorsprong kwam. Na een kopbal van Luuk de Jong schoof hij de bal alsnog het doel in. Na de rust wiste Heerenveen deze voorsprong weer uit, wederom door Raza Ghoochannejhad. Hierdoor groeide het vertrouwen van de Friezen en gingen ze op zoek naar het vijfde doelpunt van de wedstrijd. Via een penalty kreeg PSV de kans om opnieuw op voorsprong te komen, maar Pereiro verzaakte vanaf 11 meter. Opnieuw was het Raza Ghoochannejhad die de bal in de 80e minuut achter Jeroen Zoet prikte: 2-3. Daardoor leek de wedstrijd beslist in het voordeel van de uitploeg. De veerkracht van PSV bleek echter enorm. Marco van Ginkel bewees zich opnieuw van waarde door de gelijkmaker binnen te schieten. Vlak voor het eindsignaal mocht PSV nog één keer aanleggen. Een voorzet van Andrés Guardado werd verlengt door Hector Moreno en belandde in het doel van Heerenveen. Door een bizarre eindfase sleept PSV de overwinning binnen en blijft het in de race om de titel.

 

FC Twente – Heracles Almelo

In de uitverkochte Grolsch Veste speelden FC Twente en Heracles Almelo de Derby van het Oosten. In de vorige ontmoeting eindige de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. De wedstrijd ging over en weer en er waren kansen voor beide ploegen. FC Twente wist deze na 10 minuten spelen te benutten. Na een vrije trap kreeg Bresant Celina de bal, die vervolgens Joachim Andersen vond. Hij kopte de bal in het doel en zette Twente daarmee op voorsprong. Heracles had in de eerste en tweede helft goede kansen op de gelijkmaker, maar wist deze niet te verzilveren. De Derby van het Oosten werd daardoor gewonnen door de thuisploeg.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.