Top
Titelkandidaten boeken moeizame overwinningen - Blog Internet Sportclubs
fade
4452
post-template-default,single,single-post,postid-4452,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Titelkandidaten boeken moeizame overwinningen

Terugblik week 11

Titelkandidaten boeken moeizame overwinningen

In de strijd om de titel hebben alle drie de titelkandidaten geen steekje laten vallen. Hoewel alle overwinningen moeizaam tot stand kwamen, hebben zowel Feyenoord, Ajax en PSV drie punten binnengesleept. Voor alle ploegen de zesde overwinning op rij en voor Feyenoord en Ajax de zesde zonder tegendoelpunt. We praten je bij over de gebeurtenissen op de voetbalvelden van het afgelopen weekend.

 

ADO Den Haag – Feyenoord

Feyenoord had in het Kyocera Stadion grote moeite om laagvlieger ADO Den Haag te verslaan. De koploper van de Eredivisie boekte een krappe 0-1 overwinning dankzij een goal van Karim El Ahmadi. Bij ADO Den Haag waren er een aantal verschuiving in het basiselftal. Trainer Alfons Groenendijk bracht meer ervaring in de ploeg door Donny Gorter, Guyon Fernandez en Aaron Meijers een basisplek te geven. Ook moest hij de geschorste keeper Ernestas Setkus en de geblesseerde Tom Tyrbull vervangen. Deze verschuivingen zorgde ervoor dat Feyenoord in de eerste helft geen enkele kans kon creëren. De beste kansen waren zelfs voor de thuisploeg: Fernandez vergat in de afronding de bal te raken, een kopbal van Donny Gorter passeerde doelman Brad Jones, maar werd van de lijn gehaald door Eric Botteghin en het afstandsschot van Edouard Duplan werd door Jones weggewerkt.

 

Ook in de tweede helft speelde ADO moedig en met vechtlust. Dat maakte het voor Feyenoord lastig om tot scoren te komen. Het geduld van de meegereisde supporters werd lange tijd op de proef gesteld, tot in de zestigste minuut. Een steekballetje van Eljero Elia belandde bij Miguel Nelom. Zijn voorzet mislukte, maar een oplettende El Ahmadi pikte de bal op en schoot hem onhoudbaar in de doel. Hierna ging Feyenoord beter spelen en kreeg het steeds meer kansen, maar tot nog een doelpunt kwam het niet. ADO Den Haag gaf ondanks de achterstand de moed niet op en kwam dankzij Mike Havenaar bijna op gelijke hoogte. Brad Jones reageerde scherp op de inzet van dichtbij en hield voor de zesde keer op rij zijn doel schoon. Aanstaande zondag speelt Feyenoord in een uitverkochte Kuip de topper tegen PSV. Een wedstrijd waarin de Rotterdammers hun voorsprong op de nummer drie verder kunnen uitvergroten van acht naar elf punten.

 

Vitesse – Ajax

Ook Ajax had moeite om de overwinning binnen te slepen. De Amsterdammers wonnen dankzij een treffer van aanvoerder Davy Klaassen met 0-1. Bij Ajax ontbrak Daley Sinkgraven vanwege een enkel blessure, Jairo Riedewald mocht daarom in de basis beginnen. In de eerste helft was Ajax de betere ploeg van de wedstrijd, maar ook Vitesse kreeg hier en daar wat kansen. Ajax-keeper Andre Onana moest een aantal keer ingrijpen om de doelpogingen van onder andere Adnane Tghadouini te keren. Ajax kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Klaassen gaf een diepte pass op Amin Younes, die de bal weer terug aan de aanvoerder gaf, waardoor hij de bal achter Vitesse-keeper Eloy Room kon prikken. Na deze treffer was Vitesse even uit zijn spel. Hierdoor ontstonden er meerdere kansen, onder andere voor Lasse Schöne en Kasper Dolberg, maar zij konden de voorsprong niet verdubbelen.

 

Na de rust Vitesse ging weer volop op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze keer was het Ricky van Wolfswinkel die Onana bezighield. De goalie werd gesteund door Davy Klaassen, want hij haalde een kopbal bij de eerste paal van de lijn. Van Wolfswinkel veroorzaakte vervolgens een penalty, nadat hij Ziyech vasthield in het zestienmetergebied. Een uitgelezen kans voor Davy Klaassen om de buit definitief binnen te halen. De aanvoerder ging achter de bal staan, maar zag zijn matige inzet gekeerd worden door Room.

 

Ajax heeft deze week weer een dubbel programma. Op donderdag krijgt het Legia Warschau op bezoek en op zondag ontvangen zij Heracles Almelo. Ajax maakt goede kans om tot de volgende ronde door te dringen in de Europa League na het 0-0 gelijkspel in Polen. Zondag kan het de achterstand op Feyenoord verkleinen of de voorsprong op PSV vergroten, als de topper Feyenoord – PSV gespeeld wordt.

 

PSV – N.E.C.

Door een moeizame zege op N.E.C. blijft PSV in de titelrace. In Eindhoven werd het 3-1 voor de thuisploeg. Eerder in het seizoen won PSV met 0-4 in Nijmegen. Deze stand stond al na 24 minuten spelen op het scorebord. Dat wilde N.E.C.-trainer Peter Hyballa deze keer voorkomen en stelde zijn ploeg daarom in een 5-4-1 formatie op. PSV had veel moeite met het verdedigende spel van N.E.C en kon de weg naar het doel moeilijk vinden. Het baltempo lag te laag en het ontbrak de ploeg aan scherpte in de passing. Toch kon Marco van Ginkel de score na twintig minuten al openen. Door een onhandige overtreding op Steven Bergwijn veroorzaakte Janio Bikkel een strafschop. Deze werd feilloos benut door Van Ginkel: 1-0. De voorsprong gaf PSV even lucht, maar tien minuten later was het aan de andere kant raak. N.E.C. kwam voor het eerst in het zestienmetergebied van Jeroen Zoet, waarop Ali Messaoud de bal hard in de kruising schoot. Met deze stand zochten de ploegen in de rust de kleedkamer op.

 

Ook na de rust had PSV geen antwoord op het verdedigende spel van N.E.C. De ploeg uit Nijmegen bleef zoeken naar de ruimte voor de counter. PSV kwam zelfs een aantal keer goed weg, dankzij uitstekend keepwerk van Jeroen Zoet. Wanneer N.E.C. aan de bal was, ontstond er wat ruimte in de defensie. Hier wist Bart Ramselaar uiteindelijk van de profiteren. Na een counter van N.E.C. kwam de bal via Davy Pröpper terecht bij Van Ginkel. Zijn poging werd geblokt, maar daarna vond Ramselaar alsnog het doel. De buit was na deze goal nog niet binnen, want N.E.C. had de hoop op een gelijkspel nog niet opgegeven. Pas in de negentigste minuut maakte Luuk de Jong een einde aan deze hoop. Na een voorzet van Santagio Arias tikte hij de bal via een verdediger en de hand van goalie Joris Delle in het doel. PSV mag zich deze week voorbereiden op de kraker met Feyenoord. Bij winst zal het gat met de koploper krimpen van acht naar vijf punten.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.