Top
D'r op of d'r onder - Blog Internet Sportclubs
fade
4304
post-template-default,single,single-post,postid-4304,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

D’r op of d’r onder

Vooruitblik week 18

D’r op of d’r onder

Voor veel de Nederlandse Eredivisieclubs die in Europa spelen is het deze week erop of eronder. Feyenoord, PSV en AZ moeten winnen om de volgende ronde van de Champions League of Europa League te halen. In het vernieuwde Thialf schaatst de wereldtop voor de ISU World Cup en in Rotterdam nemen 12.000 lopers deel aan de Bruggenloop. We blikken vooruit op het sportweekend van week 49.

 

Eredivisie

Met nog twee duels voor de winterstop staan Ajax en Feyenoord op gelijke hoogte in de strijd om de titel. PSV volgt op zes punten en de rest van de clubs is afgehaakt. Feyenoord speelt op zondag tegen AZ. Beide teams komen donderdag ook uit in de Europa League waar ze moeten winnen om de volgende ronde te bereiken. Ga je dat zondag terug zien in dit duel of weten de clubs zich voor beide duels op tijd op te laden?

 

Ajax speelt uit bij FC Twente. Voor de Tukkers was het aan het begin van het seizoen nog maar de vraag of ze op het hoogste niveau mochten aantreden. De club heeft bewezen dat het thuis hoort in de Eredivisie en draait prima mee in de middenmoot. Ajax speelt donderdag het Europa League duel tegen Standard Luik. Weet FC Twente te profiteren van het dubbele programma van Ajax?

 

Ook PSV draait deze week een dubbel programma. Zij verloren gisteren van FC Rostov en zijn daarom uitgeschakeld in Europa. Op zondag speelt de club tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles. Om niet nog verder op Ajax en Feyenoord achter te raken mogen ze geen punten meer laten liggen.

 

Europa League

In het laatste duel van de groepsfase staat Feyenoord een zware klus te wachten. Om door te gaan naar de volgende ronde moeten de Rotterdammers met minimaal twee doelpunten verschil van Fenerbahҫe winnen om door te gaan naar de volgende ronde. Voor Fenerbahҫe is winst eveneens belangrijk om de koppositie in groep A te behouden.

 

Voor Ajax staat er donderdag minder op het spel, zij zijn al verzekerd van een plek in de knock-outfase en de groepswinst. Om die reden laat trainer Peter Bosz in het uitduel tegen Standard Luik weer een aantal reservespelers beginnen. In het duel tegen Panathinaikos pakte deze tactiek ook goed uit voor de Amsterdammers.

 

Ook AZ moet in het laatste groepsduel aan de bak. Zij spelen tegen Zenit Sint Petersburg uit Rusland dat met 15 punten bovenaan in groep D staat. AZ staat op plek twee met vijf punten. Om door te gaan naar de volgende ronde moet AZ winnen, want de concurrentie volgt slechts één punt.

 

Schaatsen

In het vernieuwde Thialf in Heerenveen worden de Wereldbeker wedstrijden van de ISU World Cup gereden. Sven Kramer heeft zich voor dit evenement afgemeld en richt zich verder op zijn training. Schaatskoningin Irene Wüst voegt zich wel weer bij de selectie.

 

Bruggenloop Rotterdam

Het 15 km lange parcours van de Bruggenloop in Rotterdam gaat over zes bruggen in de stad, waaronder de Erasmusbrug en de Van Brienenoordbrug. Deze loop in de late middag en het begin van de avond heeft echte winterse sferen geeft een prachtig uitzicht over de verlichte skyline van Rotterdam. Alle 12.000 startbewijzen zijn uitverkocht en bij de wedstrijd groep maakt de Nederlandse topatleet Khalid Choukoud zich op voor een verbetering van het baanrecord.

 

Houd jezelf warm op de tribune:

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.