Top
Wie kraakt de kraker - Blog Internet Sportclubs
fade
4463
post-template-default,single,single-post,postid-4463,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Wie kraakt de kraker

Feyenoord - PSV

Wie kraakt de kraker

Dit weekend staat de kraker tussen Feyenoord en PSV op het programma. Deze wedstrijd kan heel bepalend zijn in de strijd om de titel. Voor PSV een uitgelezen kans om het verschil van acht punten terug te brengen naar vijf. Ook Ajax kan van dit duel profiteren, mits zij winnen van Heracles Almelo. Maar voor zij zich op deze wedstrijd mogen richten staat eerst het Europa League-duel met Legia Warschau op het programma. We kijken alvast vooruit naar een belangrijk voetbalweekend.

 

Feyenoord – PSV

De eerste kraker van de tweede seizoenshelft staat komende zondag op het programma. Feyenoord ontvangt titelconcurrent PSV in de Kuip. Een super spannende wedstrijd, want als PSV wint verkleint het verschil van acht naar vijf punten en wanneer Feyenoord wint komen zij op elf punten voorsprong te staan. Voor PSV is het dus essentieel om deze wedstrijd te winnen, wil het na zondag nog steeds meestrijden om de titel. Feyenoord kan ondanks het verschil van acht punten niet achterover leunen. Ajax, de nummer twee uit de competitie, staat namelijk op vijf punten achterstand van de Rotterdamse koploper. Wanneer Feyenoord de topper verliest bedraagt dit verschil nog maar twee punten.

 

De wedstrijd begint om 14.30 en Bas Nijhuis is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter. Van alle onderlinge duels won Feyenoord 50% van de thuisduels, PSV ging 27% van de wedstrijden in de Kuip er met de winst vandoor en 23% van alle wedstrijden in Rotterdam eindigden in een gelijkspel. Eerder dit seizoen ging PSV in eigen huis met 0-1 onderuit, maar de twee duels daarvoor won het met 0-1 (Johan Cruijfschaal) en 0-2 (competitie) in de Kuip. Het stadion is voor deze wedstrijd helemaal uitverkocht, wat betekent dat ruim 51.000 supporters bij de wedstrijd aanwezig zijn. Heb je geen kaartje kunnen bemachtigen? Fox Sports zendt de wedstrijd live uit, inclusief unieke VR-beelden.

 

Bij Feyenoord krijgt Tonny Vilhena weer een basisplaats. In het duel met ADO Den Haag werd de middenvelder gespaard, omdat hij op scherp stond. Bij PSV hoopt Jürgen Locadia op de bank te mogen plaats nemen. Na lang blessureleed keerde de aanvaller maandagavond terug op het veld bij de beloftes. ‘Het ligt eraan wat de coach beslist, maar voor mijn gevoel kan ik op de bank zitten’, aldus Locadia.

 

Bij een gelijkspel blijft het verschil in punten voor beide ploegen gelijk. Alleen Ajax kan van een gelijkspel profiteren. De Amsterdammers moeten dan wel winnen van Heracles Almelo. De kraker tussen Feyenoord en PSV is daarom heel bepalend in de strijd om de titel.

 

Ajax – Heracles Almelo

Voor Ajax staat een iets minder spannende, maar niet minder belangrijke wedstrijd op het programma. Het competitie duel met Heracles Almelo staat om 16.30 gepland, na de topper Feyenoord – PSV. Voor Ajax moet deze wedstrijd winnen om in het spoor van koploper Feyenoord te blijven en PSV op afstand te houden.

 

Voor Ajax zijn er negen scenario’s mogelijk. Wanneer Feyenoord van PSV wint en Ajax wint van Heracles, dan loopt Ajax uit op PSV en blijft de achterstand op Feyenoord met vijf punten gelijk. Wint PSV in de Kuip en Ajax wint zondag ook, dan loopt het in op Feyenoord en blijft de voorsprong op PSV gelijk met drie punten. Eindigt de topper in een gelijkspel en wint Ajax zijn wedstrijd, dan profiteert het dubbel. De achterstand op Feyenoord bedraagt dan nog maar drie punten en de voorsprong op PSV loopt uit naar vijf punten.

 

Mocht Ajax zijn wedstrijd verliezen en Feyenoord wint de topper, dan loopt het verschil op tot acht punten en blijft het verschil met PSV op drie punten staan. Als PSV wint en Ajax verliest, komt PSV op gelijke hoogte en behoudt Ajax de tweede plek dankzij een beter doelsaldo. Bij een gelijkspel tussen Feyenoord en PSV en het verlies van Ajax loopt de voorsprong van Feyenoord uit naar zes punten en loopt PSV een puntje in.

 

Bij een gelijkspel tussen Ajax en Heracles zijn er ook drie verschillende scenario’s mogelijk. Wint Feyenoord de topper, dan loopt het verschil uit naar zeven punten en loopt Ajax één puntje uit op PSV. Wint PSV van Feyenoord, dan komt Ajax één puntje dichter bij Feyenoord en loopt PSV twee punten in. Bij een gelijkspel in de Kuip verandert er niets in het punten verschil.

 

Heracles staat momenteel negende in de competitie. Het won na de winterstop met 4-0 en 1-3 van Excelsior en Willem II, speelde 2-2 gelijk tegen Roda JC en verloor met 1-2 van PSV, met 1-0 van FC Twente en met 1-4 van FC Groningen. Heracles won nog nooit in de Arena en verloor in de vorige wedstrijd van dit seizoen met 0-2. Toch Is de ploeg uit Almelo niet geheel kansloos. Ajax speelt donderdag een zware wedstrijd tegen Legia Warschau in de Europa League en is daardoor mogelijk minder fit dan normaal.

 

Ajax – Legia Warschau

Voor Ajax staat deze week ook de return tegen Legia Warschau op het programma. Vorige week eindigde de wedstrijd in 0-0, waardoor deze wedstrijd nog helemaal open ligt. Ajax had deze wedstrijd eigenlijk moeten winnen. De ploeg speelde beter dan Legia en een goal van Davy Klaassen werd onterecht afgekeurd, omdat de bal niet over de lijn zou zijn geweest. Legia Warschau had afgelopen weekend het Europa League-duel nog in de benen zitten. In het duel met de hekkensluiter uit de Poolse competitie ging het met 1-3 onderuit. Trainer Jacek Magiera liet daarop weten: ‘We gaan hard werken en vechten in Amsterdam, waar we er alles aan gaan doen om door te gaan in de Europa League. We zijn in staat om Ajax te verslaan.’ Ajax gaat het in eigen huis dus niet makkelijk krijgen en moet hard aan de bak om door te dringen tot de kwartfinales van de Europa League.

 

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.