Top
Winterstop, wat nu? - Blog Internet Sportclubs
fade
4334
post-template-default,single,single-post,postid-4334,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Winterstop, wat nu?

Winterstop, wat nu?

Nu de winterstop is begonnen moeten alle voetbal liefhebbers op zoek naar iets anders om het weekend in te vullen. Gelukkig zijn er genoeg sporten die wel doorgaan terwijl de helden van jouw favoriete club genieten van een welverdiende vakantie. Wie weet ontdek jij een super toffe nieuwe sport en is de winterstop zo voorbij.

 

Darts

Het WK darts is al op 15 december begonnen, maar duurt nog tot 2 januari. Tijdens dit toernooi strijden de beste darters van de wereld om de titel. Namens Nederland doen Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Vincent van der Voort, Jermaine Wattimena, Christian Kist, Jeffrey de Graaf, Ron Meulenkamp en Jerry Hendriks mee aan dit toernooi. Michael van Gerwen is de grote titelfavoriet: hij won dit jaar 25 toernooien en verbrak daarmee het record van dartkoning Phil Taylor. Taylor liet eerder al weten eind 2017 te stoppen met darten. De Engelsman beleefde een matig jaar en won maar één major toernooi. Toch heeft hij er alle vertrouwen in dat hij dit jaar met de titel naar huis gaat. Een nieuwe manier van trainen heeft hem extra vertrouwen gegeven. Maar wat hij anders heeft gedaan wil The Power niet zeggen.

 

Schaatsen

Op 28 december start het NK afstanden langebaan. Deze krachtmeting tussen de beste Nederlandse schaatsers wordt gereden in Thialf. De dames rijden de 500, 1000, 1500, 3000 en 5000 meter en de heren de 500, 1000, 1500, 5000 en 10.000 meter. Aan dit toernooi doet de echte schaatstop van Nederland mee, met onder andere Sven Kramer, Jorrit Bergsma, Irene Wüst en Jorien ter Mors. Er zijn nog kaartjes verkrijgbaar, dus je kunt de Nederlandse schaatshelden ook van dichtbij zien. Een leuk uitje voor in de kerstvakantie.

 

De Engelse competitie

Mocht je tijdens de winterstop van de Eredivisie toch liever voetbal kijken; in Engeland gaat de competitie tijdens de feestdagen gewoon door. Traditioneel spelen de teams tijdens Boxingday (Tweede Kerstdag) competitiewedstrijden, net als op oudjaarsdag en nieuwjaarsdag en in de dagen daarna. Ziggosports zendt een aantal van deze wedstrijden live uit. Mocht je daarna genoeg hebben van het Engelse voetbal: een week later begint de Nederlandse competitie weer.

 

Sportgala

Nu het einde van het jaar nadert, is het ook tijd voor de verkiezing van de sporter van het jaar. Vanavond rijken de NOS en het NOC NSF de prijzen uit op het Sportgala. Sven Kramer, Tom Dumoulin, Max Verstappen, Dorian van Rijsselberghe en Ferry Weertman maken kans op de titel Sportman van het Jaar 2016. Bij de vrouwen zijn Dafne Schippers, Sanne Wevers, Sharon van Rouwendaal, Marit Bouwmeester, Elis Ligtlee en Anna van der Breggen genomineerd. Voor Sportploeg van het Jaar 2016 zijn beachvolleybalduo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, het dames handbalteam en lichte dubbeltwee roeisters Maaike Head en Ilse Paulis genomineerd. Giovanni Guidetti, Vincent Wevers en Marcel Wouda strijden om de titel Coach van het Jaar 2016. De genomineerde voor de titel Paralympische Sporter van het Jaar 2016 zijn het tandemduo Tristan Bangma en Teun Mulder, zwemster Liesette Bruinsma, zwemmer Marc Evers, wegwielrenner Daniel Abraham Gebru, rolstoeltennisster Jiske Griffioen, het tennisdubbel Aniek van Koot en Jiske Griffioen, zwemster Lisa Kruger, wielrenster Alyda Norbruis, triatleet en handbiker Jetze Plat, atlete Marlou van Rhijn, het tandemduo Vincent ter Schure en Timo Fransen, dressuuramazone Sanne Voets, wheeler Kenny van Weeghel en tafeltennisster Kelly van Zon.

 

Hoe ga jij de winterstop invullen? Laat het ons weten in een reactie.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.