Top
Van Gerwen verslaat Barney in zinderende halve finale WK darts
fade
4359
post-template-default,single,single-post,postid-4359,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Hollands onderonsje op het WK Darts

Hollands onderonsje op het WK Darts

Op nieuwjaarsdag stonden de Nederlandse darters Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld tegenover elkaar in de halve finale van het WK Darts. In een partij van ongekend hoog niveau trok Van Gerwen aan het langste eind. Dankzij een fabuleuze 6-2 overwinning staat de Brabander vanavond in de finale tegen de schot Gary Anderson.

 

Hoog niveau

In een zinderende halve finale haalde beide mannen een uitzonderlijk hoog niveau. In de eerste set opende Barney sterk: hij gooide in de eerste leg een 107-finish uit en een leg later een 131-finish. Van Gerwen kan in deze set niets inbrengen en verliest hem met 3-0. Tijdens de wedstrijd vlogen de 180’ers je om de oren. Beide heren wisten 29 keer drie pijlen in de trippel 20 te gooien en Van Barneveld gooide 68% van zijn pijlen in de dubbel. Ook de gemiddeldes waren ongekend hoog: Van Barneveld had een gemiddelde van 109 punten per beurt, maar Michael van Gerwen brak het record door een gemiddelde te gooien van maar liefst 114,01.

 

Finale WK darts

Dankzij zijn overwinning staat Mighty Mike in de finale van het WK Darts. De 27-jarige Brabander beleefde in 2016 al een ongekend goed jaar door 25 Grand Slams op zijn naam te schrijven. Voorafgaand aan het toernooi was hij de grote favoriet. Raymond van Barneveld wilde dit jaar meer dan ooit de beker mee naar huis nemen. De vijfvoudig wereldkampioen speelde het hele toernooi sterk en gooide de ene na de andere grote naam naar huis, waaronder dartkoning Phil Taylor.

 

Emotie

De Hagenaar was emotioneel na afloop van de wedstrijd: ‘Als je verliest, maken die cijfertjes niets uit’, aldus Van Barneveld. ‘Alles gaat om dit toernooi, om deze beker. Ik had mijn kleinzoon beloofd dat ik die mee naar huis zou nemen. Nu moet ik weer een jaar wachten.’ Ook Van Gerwen besefte na afloop wat voor bizar goede wedstrijd de mannen speelde: ‘Ik moest wel hoog scoren, ik had geen andere keus, want Raymond speelde heel goed.’

 

Prijzengeld

Ondanks zijn verlies hoopt Barney wel dat Michael van Gerwen de finale wint. Als de Nederlander regerend wereldkampioen Gary Anderson weet te verslaan, dan mag hij een cheque ophalen van 350.000 pond (Omgerekend ruim €410.000). Mochten de heren in de finale nog een 9-darter gooien, dan strijken ze nog 25.000 pond extra op. De finale wordt live uitgezonden op RTL7 om 21.00 uur.

 

Wil jij net zo goed worden als Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen? In onze nieuwjaarsopruiming vind je ruim 200 dartartikelen!

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.